Stadin AO:hon 2165 uutta opiskelijaa yhteishaun kautta!

Julkaistu 13.6.2024, 5:03 Kampaajaopiskelija harjoittelee hiusten leikkaamista Stadin AO:n opiskelijakampaamossa.

Kevään 2024 yhteishaun tulokset on julkaistu. Yhteishaun kautta Stadin AO:hon valittiin 1806 uutta ammatillisen perustutkinnon opiskelijaa. TUVA- eli tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen valittiin 359 uutta opiskelijaa.

Sydämelliset onnittelut uusille opiskelijoillemme!

Lue yhteishaussa Stadin AO:hon opiskelemaan valittujen nimet. Tiedot ovat aakkosjärjestyksessä perustutkinnoittain. Huomioithan, että julkaisemme vain niiden valittujen nimet, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisemiseen. Nimilista päivittyy torstain 13.6. ajan.

Saitko paikan Stadin AO:sta

Jos olet saanut opiskelupaikan Stadin AO:sta, saat meiltä sähköpostia viikkojen 24–25 aikana. Mikäli olet kieltänyt sähköisen viestinnän oppilaitoksen suunnasta, lähetämme sinulle perinteistä kirjepostia.

Viestissämme kerrotaan muun muassa opintojesi aloitusaika ja -paikka. Huomioithan, että osa koulutuksista alkaa jo kesäkuun aikana (hius- ja kauneudenhoitoala, tekstiili- ja muotialan, rakennusalan ja talotekniikka).

Saat myös sähköpostia Opetushallitukselta. Ota opiskelupaikka vastaan sähköpostiisi tulevan Opintopolku-linkin kautta.

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa

Oppivelvollisuus päättyy 18 vuoden iässä. Tästä syystä kaikilla vuonna 2024 peruskoulunsa päättäneillä on velvollisuus hakeutua koulutukseen peruskoulun jälkeen.

Jos et saanut opiskelupaikkaa yhteishaussa, Opetushallitus lähettää sinulle viestin, jossa he ohjeistavat ja neuvovat opiskelupaikan löytämiseen. Kesän aikana myös peruskoulun opinto-ohjaajasi auttaa sinua ja ohjeistaa toisen asteen opintoihin hakemisessa.

Stadin AO:hon voi hakea opiskelemaan jatkuvan haun kautta vuoden ympäri. Kesän 2024 hakujaksot ovat 8.5.–18.6. ja 19.6.–8.8.

Voit hakeutua myös TUVA- eli tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen. TUVA-koulutuksessa voit parantaa perusopetuksen arvosanoja sekä suorittaa ammattikoulutuksen ja lukion opintoja.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä Stadin AO:n hakijapalveluihin sähköpostilla (hakijapalvelut@edu.hel.fi) tai puhelimitse (p. 09 310 89318, ma-pe klo 10–14).