Stadin AO:n valmistujaisjuhlaa vietettiin Prinsessantiellä

Julkaistu 22.12.2023, 9:49 Opettajat jakavat valmistuneille opiskelijoille todistuksia.

Stadin AO:n valmistujaisjuhlaa vietettiin 21.12.2023 Prinsessantien toimipaikassa. Juhlassa nähtiin hienoja tanssi- ja musiikkiesityksiä, jaettiin todistukset ja stipendit sekä kuultiin opiskelijankunnan puhe. Juhlan lopuksi vieraille tarjoiltiin joulupuuroa.

Stadin AO:sta valmistuu vuosittain runsaasti eri alojen osaajia – ammattilaisia, jotka pyörittävät jokapäiväistä arkeamme. Oppilaitoksessa on tarjolla 27 ammatillista perustutkintoa sekä lukuisia muita koulutusmahdollisuuksia.

Tutkinnosta tai koulutuksesta valmistuminen on mahdollista läpi vuoden. Tämän syksyn aikana Stadin AO:sta valmistui jälleen suuri määrä uusia ammattilaisia. Yksi heistä on kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon suorittanut Prateek Pandey.

Prateekille oli jo yläasteella selvää, että hän haluaa oppia tekemisen kautta. Opinto-ohjaaja oli osannut suositella hänelle kone- ja tuotantotekniikan opintoja. Valinta osoittautui lopulta oikeaksi.

”Tämä Abraham Wetterin tien toimipaikka on ollut tärkeä yhteisö minulle. Olen ollut aktiivisesti mukana opiskelijatoiminnassa sekä tutoreiden puheenjohtajana. Lisäksi kävin teollisuusliiton MyTech -koulutuksen, jonka kautta olen käynyt mainostamassa omaa alaa peruskouluissa. Kouluyhteisöstä ja tutor -toiminnasta olen saanut paljon hyviä muistoja, kavereita ja valmiuksia työelämään”, kertoo Prateek.

Parasta Stadin AO:ssa on ollut Prateekin mielestä kouluyhteisö ja ilmapiiri. Hän on toiminut vertaisohjaajana nuorten monikulttuurisessa liikuntatoiminnassa sekä aktiivina nuorisopalveluissa ja nuorten leireillä.

”Haluan, että kaikki otetaan mukaan porukkaa riippumatta heidän taustoistaan tai muusta. Yhteisöllisen toiminnan kautta kaikilla nuorilla on mahdollisuus verkostoitua ja saada uusia ystäviä. Tämä ehkäisee yksinäisyyttä ja syrjintää. Yhdessä olemme enemmän!”

Valmistumisen jälkeen Prateek haluaa työllistyä omalle alalle automaatio- tai asennustöihin. Hän haaveilee myös työurasta ulkomailla sekä jatko-opinnoista.

Paljon onnea kaikille tuoreille ammattilaisille ja uutta osaamista hankkineille!