Toisen asteen opetus jatkuu etänä

Julkaistu 26.2.2021, 9:23 Info-logo Aleksanterinkadun katuvilinän päällä.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi hallituksen 25.2. tekemien linjausten pohjalta, että aiempi päätös osittaiseen lähiopetukseen palaamisesta perutaan. Lukioissa ja ammatillisessa koulutuksessa etäopetusta jatketaan 1.‒7.3.2021. Tällä toimenpiteellä ennakoidaan toisen asteen etäopetuksen jatkumista poikkeusoloihin liittyvien sulkutoimien ajan 8.–27.3.2021.

Välttämättömät lähiopetuksen tarpeet turvataan lukioissa ja ammatillisessa koulutuksessa. Opetusjärjestelyistä 8.3.2021 alkaen tiedotetaan myöhemmin.

Tukea hyvinvointiin on saatavilla

Opiskelijoille on tarjolla keskusteluapua etäopetuksen aikana. Kuraattori, psykologi ja terveydenhoitaja ovat opiskelijoiden tavoitettavissa ja heitä on mahdollisuus tavata sovittaessa myös kasvokkain. Löydät Stadin AO:n terveydenhoitajien yhteystiedot tältä sivulta.

Helsingin toisen asteen kuraattorien ja psykologien ylläpitämälle Toisen asteen yhteys -sivustolle on koottu vinkkejä, joilla voi helpottaa etätyöskentelyä huomioimalla ergonomiaan, tauottamiseen, rutiineihin ja osallisuuteen liittyviä asioita.

Opiskelijahuollon työntekijöihin voi olla yhteydessä myös Wilman kautta.

Valtioneuvosto järjestää opiskelijoille suunnatun koronainfon tiistaina 2.3. klo 15. Infossa käsitellään pandemian vaikutuksia opiskelijoiden opintoihin, hyvinvointiin ja tulevaisuuden näkymiin. Tilaisuudessa ovat mukana pääministeri Sanna Marin, opetusministeri Jussi Saramo, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko, opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen OKM:stä ja Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka.  Valtioneuvoston koronainfo striimataan suorana lähetyksenä valtioneuvoston YouTube-kanavalla