Ystäviä, menestystä ja kokemuksia – Team Stadi loisti SAKUstarsissa

Julkaistu 8.5.2023, 1:08

SAKUstars 2023 -kulttuurikilpailu oli hieno elämys Stadin AO:n TeamStadi -joukkueelle. Mitalien lisäksi kilpailusta jäi muistoksi uusia kokemuksia ja iloisia kohtaamisia.

Stadin AO:n SAKUstarsin 60 opiskelijan ja 11 kilpailuhuoltajan joukkue palasi kolmen päivän Kurikan kilpailumatkalta mitalit kaulassa kilisten – täynnä iloa ja ystävyyttä, monta kokemusta rikkaampana.

Kilpailujoukkueemme Team Stadi menestyi tapahtumassa erittäin hienosti. Opiskelijat saivat ennakko- ja livesarjoista yhteensä 34 mitalisijaa ja 20 kunniamainintaa. Henkilöstösarjassa mitaleja tuli 3 ja kunniamainintoja 1.

Kilpailijoita monesta taustasta


”Fiilikset ovat hyvät, on ollut tosi kivaa”, tuoreet starsilaiset totesivat yhteen ääneen. Erityisesti koettu kilpailupäivä ja muiden esitysten näkeminen nostatti tunnelmaa. Kysyttäessä vuoden 2024 suunnitelmista vastaus oli yksiselitteinen:
”Totta kai me osallistutaan!”

Ensikertalainen oli myös Sudarshan Shahi. Hän opiskelee Abraham Wetterin tien toimipaikassa metallialaa ja SAKUstarsiin hänet innosti mukaan opiskelijatukihenkilö Tanja Hoffrén. Live-lajeissa Sudarshan osallistui bändikisaan 3p:n riveissä sekä runo tunnissa -sarjaan. 3p menestyi mitalin arvoisesti.

”Tämä on ensimmäinen kerta elämässäni, kun osallistun mihinkään kilpailuun. Parasta on voittaminen ja uudet kaverit. Ja ensi kerralla yritän vielä paremmin”, Sudarshan hehkuttaa.

Kulttuurikisojen konkari


Jo melkeinpä konkariksi voisi luonnehtia Miranda Tilanterää. Hän osallistui SAKUstarsiin toista kertaa ja useampiin lajeihin. Sturenkadun toimipaikan puualan opiskelija osallistui ennakkoon muun muassa runo-, kirjoitelma-, taidekäsityö-, ja kuvanveistolajeihin sekä uuteen lajiin, maa- ja ympäristötaide, työparin Anna Alaviuhkolan kanssa. Live-lajeiksi Kurikassa valikoituivat runo tunnissa, laulaja & lauluntekijä, yksinlaulu sekä taidetta kahdessa tunnissa. Kultamitali tuli runosta.

”Ensimmäisenä vuonna päätin tulla mukaan SAKUstarsiin, kun koin, että taiteellisena ihmisenä tämä on juuri minun juttuni. Nyt toisena vuonna tiesin jo, mitä odottaa ja halusin haastaa itseäni useammassa lajissa. Lisäksi kannusti se, että ensimmäisellä kerralla sain kolme mitalia.”

Kurikassa Mirandaa miellyttivät tapahtumapaikka, eli Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun uudenkarhea ja valoisa Kurikan kampus sekä kisan hyvät järjestelyt.

”Tänne ei tarvitse lähteä vain voittamaan, vaan jo kokemuksen takia. Herättää tunteita, jos on panostanut johonkin lajiin eikä saa mitalia tai kunniamainintaa, mutta toisaalta se kuuluu prosessiin. Tunteita ei pidä pelätä. Jos en ensi vuonna ole vielä valmistunut, olen ehdottomasti mukana SAKUstars-joukkueessa”, Miranda kertoo.

Tutustu tarkemmin:

Ennakkolajien töihin ja tuloksiin

Livelajien tuloksiin ja arviointeihin

Henkilöstön kisatöihin ja tuloksiin

Teksti: Heli Lumme ja Katriina Turunen