Stadin AO:n Myllypuron toimipaikka palkittiin arvostetulla rakennusalan palkinnolla

Julkaistu 20.12.2023, 10:47 Rakennusalan opiskelija kiinnittää kunniakirjaa oppilaitoksen puuseinälle.

Kuva: Rakennustöissä mukana ollut opiskelija Miika Peräkangas kiinnitti RIL-palkinnon kunniakirjan Stadin AO:n Myllypuron toimipaikan seinälle.

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry on palkinnut Stadin AO:n Myllypuron uuden toimipaikan RIL-palkinnolla. Uusi toimipaikka sijoittui jaetulle toiselle sijalle yhteensä 17 ehdokkaan joukosta.

RIL ry jakaa vuosittain palkinnon rakennustyölle, -kohteelle tai -konseptille, joka edustaa korkealuokkaista, laadukasta ja innovatiivista suomalaista rakennusinsinööritaitoa ja osaamista. Lisäksi palkittava työ tai hanke on edistänyt kilpailuaikana parhaiten myönteistä rakennusteknistä ja yhteiskunnallista kehitystä maassamme.

”Palkinto on tunnustus onnistuneesta rakennusalan yhteistyöstämme ja uudenlaisen oppimisen kulttuurin löytämisestä, jossa opiskelijat voivat kasvaa ammattilaisiksi rakennusalan ympäristössä ja aidossa työelämän kontekstissa. Rakennus ja sen toteutustapa ovat herättäneet myös kansainvälistä ihastusta, viimeisimmät vieraat ovat tulleet Japanista ja Ukrainasta”, iloitsee Helsingin ammatillisen koulutuksen päällikkö ja Stadin AO:n johtava rehtori Maria Sarkkinen.

Opiskelijat mukaan rakennustöihin

”Opiskelijat ovat päässeet osallistumaan rakennustöihin alkuvaiheen perustustöistä alkaen aina sisävalmistusvaiheen töihin asti ja mukana ollut kaiken kaikkiaan nelisenkymmentä rakennus- ja talotekniikan alan opiskelijaa. Niin opiskelijoiden kuin työelämän kumppaneiden palaute on ollut myönteistä ja rohkaisevaa”, kertoo rakennusalan opettaja Veli-Pekka Natunen.

Opiskelijat ovat viihtyneet aidossa oppimisympäristössä erinomaisesti ja voineet suorittaa työmaalla myös tutkinnonosien näyttöjä. ”Työmaa-alue on parempi paikka oppia kuin koulun työsalit”, kertovat rakennustöissä mukana olleet opiskelijat Miika Peräkangas ja Kirsi Meinander.

Palkitut ihmiset poseeraavat oppilaitoksen portailla kunniakirja yhden ihmisen käsissä.

Yhteisöllistä rakentamista

Rakennusalan asiantuntijoista koostunut tuomaristo valitsi 17 ehdokkaan joukosta korkeatasoisen finalistikolmikon: vuoden RIL-Palkinnon voitti Raide-Jokerin rata- ja katuinfran sekä varikon toteuttaminen ja jaetun toisen sijan Stadin AO:n kanssa jakoi Lyyra-kokonaisuus. Stadin AO:n Myllypuron toimipaikan palkitsemisessa korostui rakennushankkeen yhteisöllisyys.

”Tämä näkyy niin rakentamisen ja suunnittelun läpiviennissä kuin valmiissa rakennuksessa. Rakennuksesta tulee laboratorio – oman kädenjäljen näyttämö ja uuden oppimisen paikka”, toteaa Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz palkinnon perusteluissa.