Stadin AO:n työelämätapahtumissa kohtaavat yritykset ja opiskelijat   

Julkaistu 17.11.2023, 11:35 Työelämätapahtuma Stadin AO:ssa, Prinsessantien toimipaikassa. opiskeljoita ja yritysten edustajia.

Stadin AO:n työelämätapahtumissa oppilaitos ja työelämä yhdistävät voimansa, jotta opiskelijan kynnys astua työelämään madaltuu. Näissä työelämän Meet & Greet -kohtaamisissa opiskelijat ja Stadin AO:n henkilöstö pääsevät tapaamaan työantajia ja tutustumaan oman alansa yritysten toimintaan. Yritysten edustajat voivat rekrytoida ammattiin valmistuvia opiskelijoita ja tutustua oppisopimuksen moniin mahdollisuuksiin.

Kuluvan syksyn aikana asiakkuusvastaavat järjestävät oppilaitoksen eri toimipaikoissa ja aloilla kaiken kaikkiaan yli 30 työelämätapahtumaa. ”Opiskelijamme kehittyvät ammattilaisiksi työelämässä oppimalla, joten toimintamme perusta on asiakaslähtöinen ja monipuolinen työelämäyhteistyö. Tapahtumat tuovat arkeen innostavaa ja mukavaa vaihtelua ja vahvistavat oppilaitoksen ja työelämän vuoropuhelua”, tiivistää Asiakkuudet ja liiketoiminta -tiimin koordinoiva tiimimestari Arja Wahlberg-Jauho.

Palvelualojen tapahtuma kiinnosti yrityksiä   

Stadin AO:n palvelualojen Meet & Greet ja Uudenmaan TE-toimiston yhteistyössä toteutettu Teemasta toimeen ovat esimerkkejä syksyn monipuolisesta tapahtumatarjonnasta. ”Viime keväänä vastaavassa palvelualojen Meet & Greetissä yritykset onnistuivat rekrytoimaan opiskelijoistamme työntekijöitä, joten yritykset osallistuivat mielellään tälläkin kertaa tapahtumaan. Tapahtumaan ilmoittautui mukaan yli kaksikymmentä yritystä ja opiskelijoitakin oli liikkeellä lähes 300”, iloitsee asiakkuusvastaava Outi Lehto Stadin AO:sta.

Opiskelijat mukana työelämätapahtumien järjestelyissä  

Työelämätapahtumien järjestelyihin osallistuvat mahdollisuuksien mukaan opiskelijat, sillä tapahtumien opinnollistaminen edistää erinomaisesti myös opintoja. Järjestelyihin osallistuneet opiskelijat ovat saaneet syksyn mittaan kiitosta yritysten edustajilta mahtavasta työskentelystä ja erinomaisesta asenteesta.

Palvelualojen tapahtumassa opiskelijoita luotsasivat ammatinopettajat Niina HyvärinenVeikko Hyvönen ja Ismo Korhonen. Yhteistyökumppaneille tarjottu aamupala oli elintarvikealan opiskelijoiden valmistama. Tarjoilusta vastasivat syksyllä aloittaneet ravintola- ja catering-alan asiakaspalveluopiskelijat, ja lounaan valmistivat syksyllä aloittaneet ruokatuotannon opiskelijat.

Teemasta toimeen -tapahtumassa työvoimaa oli etsimässä monialaisesti 14 eri yritystä. Uudenmaan TE-toimisto kutsui tapahtumaan työttömiä työnhakijoita kohtaamaan yrityksiä ja Stadin AO väki esitteli osallistujille opiskelumahdollisuuksia. Turvallisuusalan opiskelijat huolehtivat järjestyksestä ammatinopettaja Matti Väisäsen johdolla.

Tutustu monipuoliseen työelämäyhteistyön tapahtumatarjontaan verkkosivuillamme. Alkuvuoden 2024 tapahtumat päivittyvät vuodenvaihteessa sivuillemme.