Team Stadi voitti SM-kultaa, -hopeaa ja -pronssia Taitaja2024-kilpailussa

Julkaistu 24.5.2024, 6:12 Jade ja Joonatan palkintolavalla Taitaja2024-kilpailussa.

Ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja 2024 oli Team Stadille voitokas. 12 loistavasta finalististamme palkintopallille nousi viisi Stadin AO:n opiskelijaa.

Kultaa Helsinkiin kantoi pelituotannosta kilpailupari Jade Wass ja Joonatan Vähäkangas. Kuten odottaa saattaa, voitokkaalla tiimillä oli palkintojen jaon jälkeen mitä parhain fiilis.

– Saimme toisen kilpailupäivän tehtävästä täydet pisteet ja silloin aloimme pohtia, että voitto on mahdollinen. Se tsemppasi meitä keskittymään loppukisassa, muistelee Jade kilpailukokemuksiaan.

Taitaja-kilpailuun valmistaudutaan perinteisesti pitkin kevättä. Jadelle ja Joonatanille treenistä on käynyt yhteisen videopelin tuottaminen vapaa-ajalla.

Vaikka kilpailijoilla oli ennakkokäsitys kilpailupäivien kulusta, kilpailussa tuotettavan pelin teema paljastui heille vasta ensimmäisenä kilpailupäivänä. Haastava, pitkä kilpailu oli sekä rankka että positiivinen kokemus.

Mutta mitä ammattitaidon Suomen-mestaruus merkitsee tulevaisuuden kannalta?

– Toivottavasti kulta antaa krediittiä työn haussa ja auttaa myös saamaan töitä, Joonatan pohtii.

Jatkosuunnitelmia Jadella ja Joonatanilla myös on. Tulevaisuuden haaveissa siintävät jatko-opinnot, työllistyminen ja pelien tekeminen.

Finaaliviikko todistaa rautaisesta ammattitaidosta

Joukkueenjohtaja Janne Turtiainen on luonnollisesti ylpeä koko Team Stadin joukkueen kisamatkasta.

– Näistä osaavista nuorista ja heidän kilpailuhuoltajistaan loistaa ammattiylpeys sekä halu kehittää omaa osaamista ja koko ammattialansa vetovoimaa, Janne iloitsee.

– Kun katson kilpailijoiden matkaa kokonaisuutena läpi Taitaja2024-vuoden, näen miksi finaaliviikkoa kutsutaan ammatillisen koulutuksen näyteikkunaksi.

Kevät on ollut pitkä paitsi kilpailijoille, myös kaikille heitä kisamatkan varrella tukeneille ihmisille. Pitkäjänteistä työtä ei kuitenkaan tehdä vain yhtä kilpailuviikkoa varten, vaan se kehittää opiskelijoista rautaisia ammattilaisia.

– Kilpailijoiden ammatillinen kasvu, kyky sietää haasteita ja nauttia onnistumisista, iloita yhdessä tekemisestä ja uuden oppimisesta mahdollistaa innovatiivisten työelämän supertähtien syntymisen ja ammatillisen koulutuksen arvostuksen kasvun, summaa Janne kevään merkitystä.

Kun Suomen kovimmat osaajat kilpailevat himoitusta finaalipaikasta, mukaan mahtuu osaajien terävin kärki. Tänä vuonna 12 Stadin AO:n opiskelijaa kilpaili Taitajassa ja viisi heistä nousi palkintopallille. Vaikka mitali oli jokaisella kiikarissa, jo pelkkä finaalipaikan saaminen on ollut kova saavutus.

– Kaikki eivät voi saada kilpailussa ensimmäistä sijaa, sen sijaan työelämä voi olla varma että taitoa ja osaamista löytyy. Jokainen on voittaja, Janne muistuttaa.

Team Stadin mitalisaalis, Taitaja2024

Kultaa

Jade Wass ja Joonatan Vähäkangas, pelituotanto

Hopeaa

Naomi Katayi, hiusmuotoilu

Pyry Pajula, hitsaus

Pronssia

Tessa Kuittinen, leipuri-kondiittori

_ _ _

Taitaja on ammattitaidon SM-kilpailu. Taitajassa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat ammatillisiin perustutkintoihin perustuvassa kilpailussa 50 eri lajissa.

Taitaja 2024 järjestettiin Kuopiossa 20.–23. toukokuuta.

Kuva: Gaudillat Anton SAKKY / Skills Finland