StadinAO / Oppisopimus

Oppisopimus

Kun haluat yhdistää työnteon ja opiskelun, oppisopimuskoulutus on juuri sinulle sopiva vaihtoehto! Voit suorittaa osaamistarpeestasi riippuen eritasoisia toisen asteen ammatillisia tutkintoja tai tutkinnonosia. Opit ammatin käytännönläheisesti työtä tehden. Työtehtäviesi tulee olla tutkinnon perusteiden mukaisia. Osaamista täydennetään tietopuolisilla opinnoilla oppilaitoksessa. Koulupäiviä on noin 1–4 päivää kuukaudessa.

Oppisopimus sopii monenlaisiin elämäntilanteisiin. Voit aloittaa uuteen ammattiin opiskelun, jatkaa kesken jääneitä opintojasi tai kehitää nykyistä osaamistasi. Oppisopimuskoulutukseen ei ole erillistä hakuaikaa, vaan voit aloittaa opinnot joustavasti.

Jos sinulla ei ole toisen asteen tutkintoa ja oppisopimuskoulutus kiinnostaa, mutta oman alan löytäminen tuntuu haastavalta, on tutkintoon valmentava koulutus hyvä vaihtoehto. TUVA-koulutus parantaa valmiuksiasi oppisopimusopintoihin ja auttaa sinua oman alan valinnassa. Katso lisätietoja TUVA-koulutukseen hakeutumisesta täältä.