StadinAO / Oppisopimus / Haussa olevat oppisopimuskoulutukset / Suunhoidon osaamisala (jatkuva haku)

Suunhoidon osaamisala (jatkuva haku)

Työskenteletkö suunhoidon työtehtävissä? ​Haluatko opiskella oppisopimuksella lähihoitajaksi suunhoidon osaamisalalle? ​Apuasi tarvitaan lukuisiin erilaisiin suun terveydenhuollon töihin muun muassa perushammashoitoon, erikoishammashoitoon tai keskitettyyn ajanvaraukseen. Jatkuva haku on käynnissä. Koulutuksen järjestää Stadin AO.

Koulutuksen aloittamisen edellytykset

Tutustu tutkinnon perusteisiin alla olevista linkeistä ja keskustele koulutukseen hakeutumisesta etukäteen esihenkilösi kanssa. Keskustelkaa myös siitä kuka voisi toimia työpaikkaohjaajanasi. Nimetty työpaikkaohjaaja seuraa kehittymistäsi ja tukee sinua opintojen yhdistämisessä työtehtäviisi. Koulutusohjelma vaatii sekä osallistujalta että työpaikkaohjaajalta aikaa ja panostusta onnistuakseen. Koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on, että sinulla on työaika vähintään 25 tuntia/viikossa.

Jos olet lähihoitajan perustutkinnon opiskelija ​

  • Sinun tulee olla suorittanut sosiaali- ja terveysalan perusopinnot.​
  • Tiedossasi on suun terveydenhuollon oppisopimustyöpaikka.

Tällöin suoritat oppisopimuksella seuraavat tutkinnon osat: Suun hoitotyössä toimiminen 40 osp, suun terveyden edistämisessä toimiminen 35 osp, YTO-opinnot 35 osp ja mahdollisesti valinnainen tutkinnon osa 15 osp.

Jos olet valmis lähihoitaja

  • Sinun tulee olla valmistunut lähihoitajaksi.​
  • Tiedossasi on suun terveydenhuollon oppisopimustyöpaikka.

Tällöin suoritat oppisopimuksella seuraavat tutkinnon osat: Suun hoitotyössä toimiminen 40 osp, ja suun terveyden edistämisessä toimiminen 35 osp.

Opintosi sujuvat paremmin, jos sinulla on riittävä suomen kielen taito, hyvät digitaaliset taidot sekä kyky itsenäiseen ja tavoitteelliseen työskentelyyn. Henkilökohtaistamiskeskustelussa opettaja arvioi aikaisemmin hankittua osaamista todistuksen ja/tai työkokemuksen kautta. ​

Opinnot sisältävät 1-2 lähipäivää kuukaudessa ja muuten oppiminen tapahtuu työpaikalla. Opettaja on tavoitettavissa sähköpostilla, puhelimella tai muuten sovitulla tavalla​. Opettaja tekee työpaikkakäynnin sovittuna aikana lähi- tai etäyhteyden kautta.

Katso lisätietoja suunhoidon osaamisalasta alla olevista videoista

Hakeutuminen

Koulutukseen on jatkuva haku

Ensimmäinen vaihe kohti oppisopimusta on esitietojen lähettäminen meille. Täytä omat ja yrityksen tiedot tästä linkistä.

  1. Valitse hakemuksen käsittelijäksi Heli Weiste.
  2. Täytä huolella kaikki vaaditut kohdat, jotta ne kirjautuvat oikein oppisopimukseen. Pakolliset kohdat ovat merkitty punaisella tähdellä. Löydät ohjeita sinisten kysymysmerkkien takaa.
  3. Lopuksi paina ”Tallenna”.

Haku- ja oppisopimusprosessin eteneminen

Olemme sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla kun saamme esitiedot. HOKS (henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma) -keskustelut järjestetään sovitusti ja niissä opintojen suunnitelma tarkennetaan.

Lisätietoja antavat

Heli Weiste, koulutustarkastaja (hakeutuminen ja oppisopimusasiat),
p. 040 837 9566, heli.weiste@hel.fi

Päivi Vitikainen, ammatillinen opettaja, p. 040 630 0744, paivi.vitikainen@edu.hel.fi (tutkinnon ja koulutuksen sisältö)