StadinAO / Oppisopimus / Yrittäjän oppisopimus

Yrittäjän oppisopimus

Yrittäjänä sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus kehittää omaa ammattitaitoasi ja liiketoimintaosaamistasi oppisopimuksella. Yrittäjän oppisopimuksella voit opiskella esimerkiksi omaa ammattialaasi, yrittäjyyttä, johtamista ja liiketoiminnan edistämistä. Voit siis suorittaa kaikki toisen asteen ammatilliset tutkinnot (ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot) oppisopimuskoulutuksena. Opintojen kesto (1–3 v.) vaihtelee ja määräytyy suoritettavan tutkinnon, aikaisemman koulutuksesi ja työkokemuksesi perusteella.

Oppisopimus on sopiva vaihtoehto esimerkiksi yritystoiminnan käynnistämiseen, kehittämiseen, kasvuun, muutokseen sekä henkilöstön kehittämiseen.

Yrittäjyyden kriteerit oppisopimuskoulutuksessa:

  • yritysmuotona tmi, oy, osuuskunnan jäsen, ay tai ky
  • yel-vakuutettu
  • y-tunnus
  • yrityksessä oltava riittävästi tuotanto- ja palvelutoimintaa sekä tarpeelliset työvälineet
  • minimi 25 h/viikko työtä yrityksessäsi

Kun hakeudut yrittäjän oppisopimuskoulutukseen, tarvitset ohjaajaksesi mentorin. Mentorina toimii toinen kokenut yrittäjä, joka tukee yrittäjää opintojen etenemisessä koko oppiajan. Voit löytää mentorisi omista verkostoistasi tai hakemalla mentoria valtakunnallisesta mentoripankista.

Koulutus sisältää arjen työtehtävien kautta tapahtuvaa oppimista, jota täydennetään koulutuspäivillä oppilaitoksessa. Opintojasi tukee henkilökohtainen opiskeluohjelma.

Yrittäjän oppisopimus perustuu yrittäjän ja Stadin ammatti- ja aikuisopiston väliseen sopimukseen.

Ota yhteyttä

Oppisopimuskoulutus, asiakaspalvelu
09 310 88431
oppisopimus@hel.fi