StadinAO / Oppisopimus / Oppisopimusopiskelijaksi

Oppisopimusopiskelijaksi

Oletko oma-aloitteinen, määrätietoinen ja vastuuntuntoinen? Haluatko yhdistää työnteon ja opiskelun? Jos vastasit kyllä, oppisopimuskoulutus on juuri sinulle sopiva vaihtoehto. Stadin AO:n kautta voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa toisen asteen tutkinnon tai tutkinnon osan. Jotta oppisopimus on mahdollinen, täytyy seuraavien ehtojen täyttyä:

  • olet täyttänyt 15 vuotta
  • sinulla on työpaikka tai toimit yrittäjänä
  • työaikasi on vähintään 25 tuntia viikossa
  • sinulle maksetaan vähintään työehtosopimuksen (TES) mukaista palkkaa

Oppisopimustyöpaikka

Ensimmäinen askel kohti oppisopimusta on työpaikka. Voit aloittaa oppisopimusopiskelut nykyisessä työpaikassasi, jos haluat laajentaa ja syventää nykyistä osaamistasi. Jos sinulla ei ole vielä sopivaa työpaikkaa, sinun pitää etsiä oppisopimustyöpaikka, jotta voit aloittaa oppisopimuskoulutuksen. Työpaikan tulee olla sellainen, että pääset tekemään monipuolisesti tutkinnon mukaisia työtehtäviä ja opit uuden ammatin töitä tehden.

Jos olet kesätöissä, osa-aikatyössä, työkokeilussa tai palkkatukityössä, kysy työnantajaltasi mahdollisuutta opiskella samalla oppisopimuksella. Stadin AO:n opiskelijat voivat siirtyä päiväopetuksesta oppisopimukseen esimerkiksi kesätyön ajaksi, tai jos koulutussopimuksen työpaikasta tarjotaan töitä, on tutkinnon suorittaminen loppuun oppisopimuksella mahdollista.

Kun löydät oppisopimustyöpaikan tai voit suorittaa tutkinnon nykyisessä työpaikassasi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme: 09 310 88431 tai oppisopimus@hel.fi.

Ota yhteyttä

Oppisopimuskoulutus, asiakaspalvelu
09 310 88431
oppisopimus@hel.fi