Dieettikokiksi oppisopimuksella
Opiskelijalla tulee olla koulutukseen soveltuva alan työpaikka. Koulutuksen suunniteltu ajankohta on 21.10.2024-27.2.2026 ja koulutuksen järjestäjänä toimii Stadin ammatti- ja aikuisopisto. Tutustuthan etukäteen tutkinnon perusteisiin:
Koulutuksen sisältö
Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnon suorittanut dieettikokki osaa:
- työskennellä ammattitaitoisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti toimipaikan toiminta-ajatuksen ja liikeidean mukaisesti
- huomioida työskentelyssään asiakasryhmän ravitsemushoidolliset erityistarpeet sekä toimipaikan taloudelliset ja laadulliset tavoitteet
- valmistaa asiakkaan erityisruokavalion mukaisia ja eettiseen vakaumukseen perustuvia ruokalajeja ja aterioita
- pakata ja laittaa esille valmistamansa ruokalajit ja ateriat sekä huolehtia niihin liittyvistä pakkausmerkinnöistä ja tuoteselosteesta.
Oppisopimuskoulutuksen edellytykset
- Työaika on vähintään 25 tuntia viikossa.
- Palkka on työehtosopimuksen mukainen.
- Työpaikalla on nimetty työpaikkaohjaaja, joka ohjaa ja arvioi osaamista.
- Työtehtävät tukevat opiskelijan opintojen etenemistä sekä määrittävät tutkintotavoitteen (koko- tai osatutkinto).
Koulutuksen aikataulu
- Hakeutuminen 5.8.-.25.8.2024 (jani.viitala@edu.hel.fi).
- Henkilökohtaistaminen viikolla 37 (9.9.-13.9.2024), oppisopimusten solmiminen 4.10. mennessä.
- Orientaatio oppilaitoksessa (24.10.2024 kello 16-20)
- Lähiopetus henkilökohtaistamisen mukaan noin 20 iltaa koulutuksen aikana, koulutuksen kesto noin 16 kuukautta.
Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta
Jani Viitala, oppisopimusasiantuntija (vapaajaksolla: 19.6.-4.8.2024)
p. 040 182 0273, jani.viitala@hel.fi
Salla Toitturi, lehtori (ruokatuotanto) (vapaajaksolla: 17.6.-7.8.2024)
p. 050 310 6105, salla.toitturi@edu.hel.fi