StadinAO / Oppisopimus / Haussa olevat oppisopimuskoulutukset / Kotileipurista ammattilaiseksi

Kotileipurista ammattilaiseksi

Koulutus soveltuu alan yrittäjinä toimiville tai yrittäjiksi ryhtyville, jotka haluavat osaamista konditoriatuotteiden valmistuksesta ja yrittäjyydestä. Suunniteltu oppisopimusaika on 30.9.2024-26.9.2025 ja koulutuksen järjestäjänä toimii Stadin ammatti- ja aikuisopisto.

Koulutuksen aikana voit suorittaa ammatillisia tutkinnon osia Elintarvikealan perustutkinnosta (OPH-5324-2021): Konditoriatuotteiden valmistus ja Yrityksessä toimiminen.

Koulutuksen suorittamisen edellytykset

Koulutus edellyttää voimassa olevia y-tunnusta ja yel-vakuutusta, elintarvikevalmistukseen soveltuvaa tilaa (hyväksytty ilmoitus elintarvikehuoneistosta). Työaikasi on vähintään 25 tuntia viikossa omassa yrityksessäsi, palkkaus on työehtosopimuksen mukainen ja yrityksessäsi on riittävästi tuotanto- ja palvelutoimintaa. Yrityksen työtehtävät tukevat opintojen etenemistä (esim. käytettävissä on tarpeelliset työvälineet). Tutustuthan etukäteen tutkinnon perusteisiin:

Konditoriatuotteiden valmistus, 20 osp (linkki vie ulkoiseen palveluun)

Yrityksessä toimiminen, 15 osp (linkki vie ulkoiseen palveluun)

Elintarvikealan perustutkinto (linkki vie ulkoiseen palveluun)

Peilaa tutkinnon osien sisältöä työtehtäviisi, sillä osaaminen arvioidaan näiden kriteerien näkökulmasta. Varaa aikaa koululla tapahtuvaan opiskeluun, itsenäiseen työskentelyyn, tehtävien tekemiseen ja näyttöjen suorittamiseen.

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Kun hakeudut yrittäjänä oppisopimuskoulutukseen, tarvitset ohjaajaksesi mentorin. Mentorina toimii toinen kokenut yrittäjä, joka tukee yrittäjää opintojen etenemisessä koko opiskelun ajan.

Koulutuskokonaisuus koostuu

Koulutus sisältää käytännön työtehtävien kautta tapahtuvaa oppimista omassa yrityksessä, jota täydennetään koulutuspäivillä oppilaitoksessa. Opintojasi tukee henkilökohtainen opiskeluohjelma.

Koulutuksen aikana harjoittelet

  • Monipuolisesti kädentaitoja ja luovuutta.
  • Käsittelemään erilaisia raaka-aineita, kuten suklaata ja sokeria.
  • Valmistamaan erilaisia pohjia, täytteitä, kuorrutteita ja koristeita.
  • Ammattiteoriaa, omavalvontaa, elintarviketurvallisuutta ja laatua.
  • Soveltamaan yrittäjyyttä liiketoiminnan kehittämiseksi.

Koulutuksen aikataulu

  • Hakuaika 12.8.-1.9.2024 (lisätiedot: jani.viitala@edu.hel.fi)
  • Ennakkoon ilmoittautuminen: jani.viitala@edu.hel.fi
  • Opintojen henkilökohtaistaminen ja oppisopimusten solmiminen 17.-20.9.2024.
  • Opiskeluun orientoituminen oppilaitoksessa 21.10.2024, osoite: Prinsessantie 2, 00820 Helsinki.
  • Lähiopetuspäivät aiemman osaamisen mukaan 2-3 päivää kuukaudessa .

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta

Jani Viitala, oppisopimusasiantuntija (vapaajaksolla 19.6.-4.8.2024)
p. 040 182 0273, jani.viitala@hel.fi

Johanna Tiitto, opettaja (vapaajaksolla 16.6.-4.8.2024)
p. 040 560 1164, johanna.tiitto@edu.hel.fi