Oppisopimuksella tarjoilijaksi – Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto
Haluatko oppia ravintolan asiakaspalvelun ammattilaiseksi? Oppisopimuskoulutuksen aikana suoritat Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon. Hakijalla tulee olla koulutukseen soveltuva ravintola-alan työpaikka. Arvioitu oppisopimusaika on 22.10.2024 – 22.12.2025.
Tutustuthan etukäteen tutkinnon perusteisiin:
Koulutuksen sisältö
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon suorittanut osaa:
- esitellä, suositella ja myydä baarin ja ravintolan ruoka- ja juomatuotteita
- palvella asiakkaita kielitaitoisesti
- palvella asiakkaita myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, tuloksellisesti, ystävällisesti ja vastuullisesti
- toimia yrityksen liikeidean ja palvelukulttuurin mukaisesti itsenäisesti ja työryhmässä
- noudattaa alan lainsäädäntöä sekä työyhteisön ohjeita, määräyksiä ja toimintatapoja
- arvioida ja kehittää työtään.
Ammattitutkinnossa voi erikoistua baarin tai ravintolan asiakaspalvelutehtäviin.
Oppisopimuskoulutuksen edellytykset
- Työaika on vähintään 25 tuntia viikossa.
- Palkka on työehtosopimuksen mukainen.
- Työpaikalla on nimetty työpaikkaohjaaja, joka ohjaa ja arvioi osaamista.
- Työtehtävät tukevat opiskelijan opintojen etenemistä.
Koulutuksen aikataulu
- Henkilökohtaistaminen ja oppisopimusten solmiminen 23.9.-27.9.2024.
- Orientaatio oppilaitoksessa ti-ke 22.-23.10.2024 (kellonaika vahvistetaan myöhemmin)
- Lähipäivät henkilökohtaistamisen mukaan noin 18 päivää koulutuksen aikana (noin 1-2 päivää kuukaudessa).
Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta
Jani Viitala, oppisopimusasiantuntija (vapaajaksolla 19.6.-4.8.2024)
p. 040 182 0273, jani.viitala@hel.fi
Jouni Savolainen, opettaja (vapaajaksolla 24.6.-14.8.2024)
p. 040 3345 710, jouni.savolainen@edu.hel.fi