• Kokki • Tarjoilija
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset valmiudet ruoanvalmistus-, tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin.
Alalla vaaditaan palveluhenkisyyttä, vastuullisuutta, oma-aloitteisuutta ja luotettavuutta. Koulutuksen tavoitteena on kasvattaa yhteistyökykyisiä ja asiakastietoisia ammattilaisia, joilla on valmiudet työskennellä edustavasti, laatutietoisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti sekä kotimaassa että ulkomailla. Koulutuksen aikana voi erikoistua joko tarjoilu- tai ruoanvalmistustehtäviin.
Stadin AO:ssa ravintola- ja catering-alan koulutusta järjestetään Prinsessantien toimipaikassa (Roihuvuori).
Kokki (ruokapalvelun osaamisala) tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet ja osaa valmistaa niistä maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa kaikille asiakkailleen. Kokki hallitsee niin yksittäisten annosten kuin suurten ruokamäärien esillepanon. Kokki osaa toimia sekä itsenäisesti että tiimin jäsenenä.
Tarjoilijat (asiakaspalvelun osaamisala) pitävät huolta asiakastiloista sekä esittelevät, myyvät ja tarjoilevat asiakkaille ruokia ja juomia. Tarjoilijat palvelevat sekä yksittäisiä asiakkaita että asiakasryhmiä. He osaavat toimia sekä itsenäisesti että tiimin jäsenenä.
Stadin ammattiopistoon voi hakea opiskelemaan joustavasti ympäri vuoden.