StadinAO / Ammatilliset perustutkinnot / Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto

Lastenhoitaja istuskelee lapsiryhmän kanssa päiväkodissa.

Lastenohjaaja • Nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Haluatko työskennellä lasten tai nuorten parissa? Onko unelmatyöpaikkasi päiväkoti, iltapäiväkerho tai vaikka järjestö?

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnosta saat valmiudet työskennellä eri-ikäisten ihmisten kanssa. Stadin AO:ssa voit erikoistua lastenohjaajaksi tai nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi.

Monipuolinen työ kasvatus- ja ohjausalalla sopii luoville, organisointitaitoisille henkilöille, joilla on hyvät viestintä- ja vuorovaikutustaidot. Alalla työskennellään usein moniammatillisissa tiimeissä.

Kasvatus- ja ohjausalaa voit opiskella Stadin AO:ssa Teollisuuskadun toimipaikassa, Helsingin Vallilassa, osoitteessa Teollisuuskatu 23. Katso toimipaikan sijainti.

Lastenohjaaja

Suunnitelmallinen ja tavoitteellinen lastenohjaajan työ yhdistää varhaiskasvatusikäisten lasten kasvatusta, opetusta, hoitoa ja huolenpitoa. Lastenohjaajana teet yhteistyötä myös perheiden kanssa.

Lastenohjaajana työskentelet lasten parissa esimerkiksi päiväkodissa, perhepäivähoidossa tai esiopetuksessa. Lastenohjaajan koulutuksella voi tehdä töitä myös perusopetuksessa, iltapäiväkerhoissa, järjestöissä ja seurakunnissa.

Lastenohjaajalla on varhaiskasvatuksesta annetun lain ja asetuksen mukainen kelpoisuus varhaiskasvatuksen lastenhoitajaksi.

Valmistut lastenohjaajaksi, kun valitset varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisalan.

Nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Nuoriso- ja yhteisöohjaajana järjestät ja ohjaat toimintaa eri-ikäisille ihmisille. Osallisuuden ja yhdenvertaisuuden lisääminen sekä kansalaistoiminnan tukeminen ovat tärkeä osa työtäsi.

Nuoriso- ja yhteisöohjaajana voit työskennellä nuorisotaloilla, kouluissa, iltapäiväkerhoissa tai vaikka järjestöissä.

Valmistut nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi, kun valitset nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisalan.

Hakeminen

Hae kasvatus- ja ohjausalan koulutukseen Stadin AO:n jatkuvassa haussa.

Ensimmäiset lastenohjaajan ja nuoriso- ja yhteisöohjaajan koulutukset alkavat elokuussa 2024.

Tarjoamme myöhemmin mahdollisuutta myös muuntokoulutukseen, jossa kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon suorittanut voi täydentää osaamistaan varhaiskasvatuksen lastenohjaajaksi.

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto on SoRa-lainsäädännön alainen koulutus. Lue lisää tutkinnon terveydentilavaatimuksista.

Kristiina Kotajärvi, lehtori
040 334 9069
kristiina.kotajarvi@edu.hel.fi

Marika Kuningas, opettaja
09 310 31552
marika.kuningas@edu.hel.fi