Hieronnan ammattitutkinnon suorittanut osaa
Tutkinnon suorittanut voi työskennellä hierojana itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa sosiaali- ja terveysalan työyhteisöissä, kuntoutuskeskuksissa, työpaikoilla, kylpylöissä, palvelutaloissa, kauneushoitoloissa, liikunnan yksiköissä ja asiakkaiden kodeissa.
Hieronnan ammattitutkinnon suorittanut on terveydenhuoltoalan ammattihenkilö, joka saa Valviralta oikeuden käyttää koulutettu hieroja -ammattinimikettä.
Syksyn 2024 haku on päättynyt.
Seuraava haku ilmoitetaan tällä sivulla myöhemmin.
Stadin AO, Hattulantien toimipaikka
Hattulantie 2, 00550 Helsinki
Hieronnan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta ja kahdesta valinnaisista tutkinnon osista.
Pakolliset ammattitutkinnon osat, 100 osaamispistettä:
Valinnaiset tutkinnon osat Stadin AO:ssa, yhteensä 50 osaamispistettä:
Tutkintoon voi sisällyttää ammatillisen tutkinnon osan tai osia sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta, liikunnanohjauksen perustutkinnosta, terveysalan ammattitutkinnosta, liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnosta, kehitysvamma-alan ammattitutkinnosta tai mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnosta enintään 25 osaamispisteen laajuisesti.
Lue lisää hieronnan ammattitutkinnon sisällöstä ja vaatimuksista ePerusteista.
Hieronnan ammattitutkinnon suorittamisen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan. Koulutuksen arvioitu kesto on 1–1,5 vuotta sisältäen näytöt.
Koulutus muodostuu lähi-, etä- ja verkko-oppimisesta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, johon kuuluu myös työskentelyä oppilaitoksen hierontaklinikalla työelämälähtöisesti asiakastyössä. Opiskelijaa arvioidaan tutkinnon osan näytöissä aidoissa työympäristöissä asiakastyötä tehden.
Opiskelijalle laaditaan koulutuksen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS aikaisempien opintojen ja työkokemuksen perusteella. Opiskelu on päätoimista ja oikeuttaa Kelan opintotukeen.
Sekä oppilaitosmuotoinen että oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksuton. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.
Aikuisopiskelijalla on työ- ja elämäntilanteesta riippuen erilaisia vaihtoehtoja opintojen rahoittamiseen. Oikeus erilaisiin tukiin (Kela, TE-toimisto) on hyvä selvittää hyvissä ajoin ennen opintojen alkua, sillä monet taloudellisista tukimuodoista vaativat etukäteisjärjestelyjä ja sopimista.
Stadin AO:n Hattulantien toimipaikassa (Hattulantie 2) toimii hierontaklinikka, jossa hieronnan ammattitutkinnon opiskelijat työskentelevät opintojen aikana opettajan ohjauksessa.
Lue lisää hierontaklinikan toiminnasta ja palveluista täältä.
Päivi Auvinen
040 336 0401
paivi.auvinen@edu.hel.fi
Anu Kaaretsalo
040 334 9067
anu.kaaretsalo@edu.hel.fi