Leipomoalan erikoisammattitutkinnon suorittanut valmistuu kondiittori-, leipuri- tai leipomoteollisuuden mestariksi.
Kondiittorimestari osaa ideoida, suunnitella ja valmistaa konditoriatuotekokonaisuuksia sekä konditorian erikoistuotteita ja taitotöitä.
Leipurimestari osaa ideoida, suunnitella ja valmistaa leipomotuotekokonaisuuksia sekä leipomon erikoistuotteita ja taitotöitä.
Leipomoteollisuuden mestari osaa ideoida, suunnitella ja valmistaa leipomoteollisuuden tuotekokonaisuuden.
Leipomoalan erikoisammattitutkinnon suorittanut voi toimia
Valinnaisista tutkinnon osista riippuen tutkinnon suorittanut voi johtaa leipomoalan yrityksen liiketoimintaa, vastata yrityksen henkilöstön hankkimisesta ja perehdyttämisestä, vastata yrityksen hankintaprosesseista, johtaa tuotannon kehittämisprojekteja ja tuotekehitystyötä. Tutkinnon suorittanut voi hallita tutkinnon osista riippuen myös leipomoalan kilpailutoimintaa sekä jälkiruokakokonaisuuden ideoinnin, suunnittelun ja toteutuksen.
Huom! Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen ammattitaidon kehittämiseksi on mahdollista.
Leipomoalan erikoisammattitutkinnon suorittanut mestari hallitsee:
Leipomoalan erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu valituista tutkinnon osista riippuen:
Lue lisää tutkinnon sisällöstä ja vaatimuksista ePerusteista.
Koulutuksen kokonaisuus oppisopimuksella koostuu
Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta täällä.
Valitset itsellesi työpaikkaohjaajan, joka voi olla oma esihenkilö tai joku muu esimiestyötä tekevä tai esimerkiksi tämän tutkinnon aiemmin suorittanut henkilö. Työpaikkaohjaaja toimii yleensä myös tutkinnon arvioijana.
Koulutuksen järjestäjänä ja toteuttajana toimii Stadin AO (Prinsessantien toimipaikka, Prinsessantie 2, 00820 Helsinki).
On tärkeää, että keskustelet koulutukseen hakeutumisesta etukäteen esihenkilösi kanssa.
Varaa aikaa koulutuspäiviin (1-4 krt/kk), itsenäiseen työskentelyyn, tehtävien tekemiseen ja näyttöjen suorittamiseen.
Koulutukseen on jatkuva haku. Täytä hakulomake täällä.
Huom! Ota yhteyttä koulutuksen vastuuopettajaan, jos
1. Koulutuksenjärjestäjä varmistaa hakijan ja työtehtävien sopivuuden tutkinnon suorittamiseen.
2. Koulutuksenjärjestäjä ottaa yhteyttä hakijoihin 2–3 viikon kuluessa.
3. Koulutukseen valitulle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS)
4. Opiskelijan ja työnantajan kanssa allekirjoitetaan oppisopimus.
Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksuton lukuun ottamatta mahdollisia oppimateriaalikustannuksia ja ruokailua. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta täällä.
Koulutuspäivinä opiskelijalla on mahdollisuus ruokailla oppilaitoksessa (maksullinen).
Pauliina Tokola, opettaja
040 334 0736
pauliina.tokola@edu.hel.fi
Jani Viitala (oppisopimus)
040 182 0273
jani.viitala@edu.hel.fi