Valo-, ääni-, videojärjestelmien rakentaminen ja käyttäminen, näyttämötekninen työskentely, tapahtumateknisten rakenteiden rakentaminen, esitystekniikan käyttäminen, esitystekniikan dokumentointi ja esitysteknisen tietoverkon rakentaminen.
Teatterit- ja tapahtumatekniikan ammattilaiset työskentelevät monenlaisissa työympäristöissä, joita ovat mm. teatterit, tv-tuotannot, elokuvat, tapahtumat, kuvaukset, näytökset, konsertit, festivaalit, kokoukset ja messut.
Työntekijältä edellytetään ryhmätyötaitoja sekä hyviä vuorovaikutus- ja sosiaalisia taitoja, työssä voidaan toimia osana taiteellista työryhmää.
Työ edellyttää ongelmanratkaisukykyä, joustavuutta, taiteellisteknisen työn luonteen ymmärtämistä, vastuuta turvallisesta työskentelystä sekä oma-aloitteisuutta.
Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinnon, teatteri- ja tapahtumatekniikan osaamisalan koulutus järjestetään pääsääntöisesti oppisopimuskoulutuksena. Opiskelijavalinta tehdään hakemuksen ja haastattelun perusteella. Edellytämme, että opintojen suorittaja hankkii itse oppisopimuspaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.
Ilmoitamme seuraavan hakuajan tällä sivulla.
Kun haku on avoinna, toimi näin:
2. Haun eteneminen
Otamme yhteyttä saatuamme hakemuksesi ja sovimme haastatteluajankohdan.
Esitys- ja teatteritekniikan opinnot ovat hyvin työelämälähtöisiä, joten perustaidot ovat tarpeen ammattitutkintoon tullessa.
Edellytämme hakijoilta:
Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto, teatteri- ja tapahtumatekniikan osaamisala sisältää teatteri- ja tapahtumatekniikan tutkinnon osat. Tutkinto koostuu neljästä tutkinnon osasta.
Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinnon kaikille pakolliset tutkinnon osat, 2 kpl
Osaamisalan valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan 1
Kaikille valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan 1
Lue lisää tutkinnon sisällöstä ja vaatimuksista ePerusteista.
Henkilökohtaistamisesta riippuen koulutus kestää noin 9 kuukautta. Jokaisen henkilökohtainen opiskelun kesto määritellään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS).
Tutkinto suoritetaan pääsääntöisesti oppisopimus- koulutuksena. Koulutus muodostuu lähi-, etä- ja verkko-oppimisesta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman pohjalta. Tutkintotilaisuuksissa ammattitaito osoitetaan aidoissa työelämäntilanteissa.
Stadin AO, Muotoilijankatu 3, 00560 Helsinki
Opiskelijamaksu on 800€.
Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksuton lukuunottamatta mahdollisia oppimateriaalikustannuksia. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.
Aikuisopiskelijalla on työ- ja elämäntilanteesta riippuen erilaisia vaihtoehtoja opintojen rahoittamiseen. Oikeus erilaisiin tukiin on hyvä selvittää hyvissä ajoin ennen opintojen alkua, sillä monet taloudellisista tukimuodoista vaativat etukäteisjärjestelyjä ja sopimista.
Lasse Pohjalainen, opettaja
lasse.pohjalainen@edu.hel.fi