StadinAO / Ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot / Kuljetusalan ammattitutkinto, linja-autonkuljettajan osatutkinto

Kuljetusalan ammattitutkinto, linja-autonkuljettajan osatutkinto

Kuljetusalan ammattitutkinnon opinnot suorittanut kuljettaja hallitsee linja-autonkuljettajan pätevyyteen tarvittavat osa-alueet. Linja-autokuljettajan tehtäviin kuuluvat myös yleiset asiakaspalvelutehtävä. Pääkaupunkiseudulla linja-autokuljettajat ovat työllistyneet hyvin. 

Lue tutkinnon sisällöstä ja vaatimuksista ePerusteista.

Haku koulutukseen

Kevään 2021 haku on päättynyt. Ilmoitamme, kun haku on jälleen ajankohtainen.

Hakijat kutsutaan valintakokeeseen Opintopolussa tekemänsä sähköisen hakemuksen perusteella. Valintakokeesta jatkoon valitut hakijat kutsutaan vielä haastatteluun ja ajokokeeseen. Jos hakijan äidinkieli on jokin muu kuin suomi, hänet kutsutaan vielä suomen kielen kokeeseen. 

Voit hakea koulutukseen, jos: 

  • olet vähintään 23-vuotias, 
  • sinulla on B-luokan ajokortti, 
  • sinulla on nuhteeton ajohistoria, 
  • sinulla on hyvä terveys ja 
  • sovellut matkustajapalveluun. 

Maahanmuuttajataustaisilta hakijoilta vaaditaan suomen kielen taitoa, joka on vähintään tasoa B1.1. 

Jos saat kutsun haastatteluun ja ajokokeeseen, ota mukaan kopio ajokortistasi ja enintään 3 kuukautta vanha ajokorttiote.  

Ajokorttiotteen voit tilata Trafista: 

  • sähköpostilla osoitteesta ajokorttiotetilaukset(at)trafi.fi tai
  • postilla osoitteesta: Trafi, PL 320, 00101 HELSINKI. 

Koulutus toteutetaan omaehtoisena ammatillisena koulutuksena. 

Koulutus alkaa opiskelijan riippuen joko suomen kielen opinnoilla tai kuuden viikon valmentavalla jaksolla. Valmentavalle jaksolle osallistuvat ne opiskelijat, joilta puuttuu C-luokan ajokortti. 

Koulutus jatkuu ammattitutkintoon valmistavilla linja-autonkuljettajan opinnoilla. Näiden opintojen jälkeen opiskelija osallistuu työssäoppimisjaksolle kuljetusalan yritykseen. 

Koulutuksen kesto

Koulutus kestää noin 4-10 kuukautta. Koulutuksen kesto riippuu opiskelija ajokortin luokasta ja kielitaidosta.  

Koulutuspaikka

Stadin AO, Koskelantien toimipaikka
Valtimontie 10, 00610 Helsinki

Koulutuksen hinta

Opiskelijalle tulee maksettavaksi viranomaismaksuja omaehtoisessa koulutuksessa noin 200-500 euroa, aiemmasta osaamisesta ja taustasta riippuen.  

Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksuton lukuunottamatta mahdollisia oppimateriaalikustannuksia. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Aikuisopiskelijalla on työ- ja elämäntilanteesta riippuen erilaisia vaihtoehtoja opintojen rahoittamiseen. Oikeus erilaisiin tukiin on hyvä selvittää hyvissä ajoin ennen opintojen alkua, sillä monet taloudellisista tukimuodoista vaativat etukäteisjärjestelyjä ja sopimista.

Lisätiedot

Miia Blomqvist, opettaja
040 334 1872
miia.blomqvist@edu.hel.fi